Barbecue recepten met peulvruchten

Barbecue recepten met peulvruchten - Peulvruchten.nl

Met de zomer voor de deur breekt voor velen het barbecue seizoen weer aan! Of dat nu in je achtertuin is of op vakantie, we zijn er dol op! Natuurlijk word je in de supermarkt op je wenken bediend met allerlei producten die je rechtstreeks op de barbecue kunt leggen maar wij vinden het veel leuker om zelf aan de slag te gaan en te variëren met ons buitenfeestje! Daarom hebben we verschillende barbecue recepten met peulvruchten op een rijtje gezet.

Of je nu recepten zoekt voor op de barbecue of gerechten voor erbij: met peulvruchten kun je alle kanten op! Wanneer je burgers maakt op basis van peulvruchten dan kun je die perfect grillen op de barbecue. Linzen, bonen en erwten zijn stevig en voedzaam en je kunt er heel makkelijk zelf burgers van maken. Doordat de peulvruchten al gegaard zijn voor ze in de burger belanden, hebben ze maar een korte tijd op de barbecue nodig. De burger serveer je vervolgens zo of op een broodje en vergeet niet om er een lekkere spread bij te serveren!

Natuurlijk maak je ook lekkere dips en spreads op basis van peulvruchten. Hummus mag daarbij niet ontbreken! Deze spread op basis van kikkererwten is lekker op je burger maar ook door een salade of op brood. En je geeft er makkelijk een andere smaak aan door kruiden en specerijen te gebruiken.

Een barbecue zonder salade is niet compleet. Ook hierin spelen peulvruchten de hoofdrol en kun je volop lekkere gerechten maken die helemaal passen bij het thema van jouw barbecue. Geniet ervan!

Heb jij een lekker recept met erwten, bonen of linzen ontdekt en wil je die delen met je vrienden of familie of bewaren om later nog een keer te maken? Naast het recept staan deelknoppen. Deel je recept via Facebook, sla hem op op jouw Pinterest account of deel het recept via what’s app.

Volg jij ons al op Facebook of Instagram?

Stuur
Deel
menu-bars menu-close Menu Sluiten