Haal de warmte in huis met erwtensoep

Stevige erwtensoep met zoete aardappel en gerookte kip buufenbuuf

Snert of erwtensoep? Feitelijk is het hetzelfde, alleen bij snert heeft de soep een nacht gestaan waardoor hij dik wordt. Erwtensoep maak je met spliterwten en is vooral favoriet in de herfst en winter omdat het je lekker warm houdt. Erwtensoep wordt gemaakt van ingrediënten die elk op zich lang houdbaar zijn. De traditionele basis is een vleesbouillon van gezouten vlees, waaraan gedroogde spliterwten worden toegevoegd.

De variatie zit hem in de hoeveelheid van ieder ingrediënt. Bij de traditionele snert wordt er ook knolselderij en prei toegevoegd, maar andere groenten zoals wortel, ui en bleekselderij kunnen ook smaakmakers zijn. De soep bevat vaak ook vet varkensvlees, zoals krabbetjes, speklap, karbonade of varkenspoot en je mag de rookworst niet vergeten.

Je kunt oneindig variëren met erwtensoep en dat laten wij je graag zien. Een enthousiaste groep foodbloggers is voor ons aan de slag gegaan met ieder een eigen variatie van de erwtensoep en dit heeft geresulteerd in veel heerlijke erwtensoep recepten. Of je nu vegetarische soep wilt, Turks of heerlijk bourgondisch, je vindt ze bij onze recepten.

Wil jij zelf aan de slag om de lekkerste erwtensoep te maken waarbij je stap voor stap ziet wat je moet doen? Kook mee met Petra. In deze korte kookvideo laat ze je zien hoe eenvoudig je een traditionele erwtensoep op tafel zet.

Laat je ons weten wat jouw favoriet is?

Eet smakelijk!

Stuur
Deel
menu-bars menu-close Menu Sluiten